زیرساخت های سلامت فرسوده اند

جانشین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه بیش از 80 درصد خدمات حوزه سلامت در بخش دولتی ارائه می شود، گفت: زیرساخت های فرسوده زیادی در مناطق مختلف کشور وجود دارد.

خبرگزاری تسنیم از سنندج، علی جعفریان ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان به ارائه گزارشی از وضعیت این حوزه اشاره کرد و اظهار داشت: در حوزه سلامت، بخش دولتی در مقایسه با سایر بخش ها عقب نیست و با پیشرفت هایی که داشته، شرایط بهتری را فراهم کرده است.

وی زحمات جامعه پزشکی به ویژه کادر درمان را قابل تقدیر وصف کرد و گفت: بیش از 80 درصد خدمات در بخش دولتی ارائه می شود و در دوران کرونا نیز خدمات درمانی به خوبی نشان داد که کادر درمان چقدر خوب می توانند به مردم خدمات ارائه دهند اما این به معنای انکار کمبودها نیست و انتطارت مردم از وضعیت موجود بالاتر است.

مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به شرایط موجود کشور و عدم تخصیص بسیاری از اعتبارات و فرسودگی بخش از فضاهای درمانی در کشور، اجرای برنامه های پزشک خانواده و نظام ارجاع را از جمله اولویت های دولت در حوزه سلامت برشمرد و تصریح کرد: نگاه دولت به حوزه سلامت ویژه است، امیدواریم اعتبارات این حوزه متناسب با نیاز افزایش یابد.

وی افزود: در حال حاضر کشور با چالش های زیادی مواجه بوده آنچنان که باید و شاید زیرساخت های این حوزه ارتقا نیافته، بنابراین نیاز است که برای توسعه وضعیت بهداشت، درمان و سلامت از ظرفیت خیرین بهره گرفته شود.

موهبتی استفاده از ظرفیت خیرین برای اتمام پروژه های نیمه تمام و تقویت زیرساخت ها را ضروری دانست و اذعان داشت: در حال حاضر پروژه های فعال ما در حوزه بهداشت و درمان، توسط خیرین انجام می شود و و اعتبار بازسازی بیمارستان های فرسوده پشتوانه دولتی قوی ندارد. زیرساخت های فرسوده زیادی در مناطق مختلف کشور وجود دارد و در بسیاری از استان ها، راه اندازی بخش ها و دستگاه ها به واسطه بخش خصوصی انجام می شود.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود هم مرز بودن کردستان با عراق را یک فرصت دانست و با اشاره به  ظرفیت توریسم درمانی در استان اظهار کرد: سرمایه گذاری برای توسعه توریسم درمانی و گردشگری سلامت بسیار حائز اهمیت و ضروی است.

معاون وزارت بهداشت همچنین به تعرفه خدمات بالینی و تجمع تورم در کل کشور اشاره کرد و اذعان داشت: رشد خدمات بالینی با این میزان تورم همخوانی ندارد.

موهبتی در پایان گریزی به دغدغه دانشجویان مبنی بر بومی گزینی زد و یادآور شد: مشکلات بسیاری در بحث سهمیه های بومی گزینی داریم و این دغدغه و خواسته در قالب طرحی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت بهداشت بازبینی می شود. امیدواریم این مسئله به تصویب برسد و مجلس هم کمک کند.

در این مراسم از خدمات دکتر عبدالملکی، رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی کردستان قدردانی و دکتر شعله شاه غیبی به عنوان سرپرست جدید این دانشگاه در استان معرفی شد.

انتهای پیام/481/

نظرات

captcha